Team


Krista de Vries

Sinds 2015 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Daarna ben ik begonnen met werken in een verpleeghuis en daarnaast in de eerste lijn. De eerste lijn trok mij zo, dat ik in 2017 besloot volledig in de eerste lijn te gaan werken en dat bij Ergotherapie Thuis! Sinds 1 januari 2021 heb ik de stap mogen maken om onderdeel te zijn van maatschap Ergotherapie Thuis. Dit biedt weer nieuwe uitdagingen en kansen.

Het mooie van deze kant van het vak vind ik dat ik de cliënt in zijn eigen omgeving kan zien handelen, wat naar mijn idee een essentieel stuk is om samen met de cliënt iets te bereiken. Ik ga met een glimlach naar huis als ik er voor heb gezorgd dat ik die dag iets heb kunnen betekenen voor mijn cliënten.

Mijn specialisaties liggen op het gebied van cognitieve revalidatie, chronisch pijn, post-covid, vermoeidheid, ACT en belasting/belastbaarheid.

Wilt u contact met mij?
Dit kan via 06 37 17 54 07 of kdevries@ergotherapiethuis.nl

 

Marijke Diepstra

Sinds 1 januari 2021 ben ik samen met mijn twee collega’s maatschap Ergotherapie Thuis gestart en mag ik mij maat noemen.

In 2007 heb ik de opleiding Ergotherapie aan de Hogeschool van Rotterdam afgerond. Na mijn studie heb ik werkervaring opgedaan als ergotherapeut in een psychiatrisch ziekenhuis en bij de wmo. Daarna ben ik enkele jaren werkzaam geweest in een verpleeghuissetting en richtte ik mij op het behandelen van cliënten met dementie en Parkinson.

Ik heb mij gespecialiseerd in het behandelen van cliënten met de ziekte van Parkinson en heb mij aangesloten bij ParkinsonNet. Daarnaast richt ik mij op ergotherapeutische behandelingen bij sensorische integratie, oncologie en post-covid. 

Het werk als ergotherapeut in de eerste lijn heeft mij altijd erg geïnteresseerd, omdat je mensen in hun eigen vertrouwde omgeving kunt behandelen en je daarmee mooie doelen kunt bereiken. Dit is dan ook de reden dat ik gekozen heb om mij volledig op de eerste lijn te richten. Ik haal hier erg veel voldoening uit.

Wilt u contact met mij?
Dit kan via 06 12 73 34 25 of mdiepstra@ergotherapiethuis.nl

 

Lisandra Schriek

In februari 2022 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens de opleiding heb ik ervaring op mogen doen in de revalidatie, langdurige zorg en eerste lijn. Na de opleiding ben ik een jaar werkzaam geweest in de langdurige zorg in een verpleeghuissetting. Na een half jaar fulltime te hebben gewerkt in de langdurige zorg, heb ik de stap gemaakt om naast mijn werk in een verpleeghuissetting ook in de eerste lijn te gaan werken. In september 2023 ben ik gestart bij Ergotherapie Thuis en werk ik volledig in de eerste lijn.

Het geeft mij veel voldoening om een stukje bij te kunnen dragen aan het welzijn van de cliënten. Een kleine aanpassing kan al een wereld van verschil betekenen in het dagelijks leven van de client. Daarbij maakt de diversiteit aan hulpvragen mijn werk als ergotherapeut uitdagend en extra leuk.

Wilt u contact met mij?
Dit kan via 06 14 23 29 26 of lschriek@ergotherapiethuis.nl

 

Demi Buiks

Vanaf de hogeschool Rotterdam ben ik afgestudeerd als ergotherapeut in 2023. Mijn ervaring ligt vooral bij de doelgroep ouderen. In de komende jaren wil ik mij nog verder specialiseren.

Tijdens het werken als ergotherapeut ga ik samen met de cliënt kijken naar wat de mogelijkheden van iemand zijn. Vanuit de eerste lijn kom ik bij de mensen thuis, hier kunnen we in de eigen omgeving aan de slag. Dit zorgt ervoor dat de cliënt zo optimaal mogelijk geholpen kan worden. Het interessante en leuke aan de eerste lijn is dat elke situatie anders is en ik hierdoor continue blijf leren. Samen met de client doe ik er alles aan om een behandeling tevreden af te kunnen ronden.

Wilt u contact met mij?
Dit kan via 06 28 96 23 97 of dbuiks@ergotherapiethuis.nl

 

Job Heijnens

Sinds maart 2023 ben ik lid van team Ergotherapie Thuis. In 2014 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Ergotherapie in Heerlen, naast mijn thuisstad Maastricht. Voordat ik in de eerste lijn terecht kwam, werkte ik als Technisch adviseur bij een rolstoelleverancier waar ik veel heb geleerd over zithoudingen en zitaanpassingen. Ik miste echter het persoonlijke contact met patiënten.

In 2015 maakte ik daarom de overstap naar de eerstelijnszorg. In de loop der jaren heb ik me gespecialiseerd in het helpen van mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) en het behandelen van hand- en polsklachten (handtherapie). Daarnaast heb ik sinds vorig jaar ook veel kennis en ervaring opgedaan in het behandelen van post-covid, met name vermoeidheid en cognitieve klachten.

Ik kijk er naar uit om samen te werken aan jouw zelfredzaamheid. Tot snel in de praktijk!

Wilt u contact met mij?
Dit kan via 06 83 97 28 89 of jheijnens@ergotherapiethuis.nl

 

Desiree van Leeuwen

Desiree van Leeuwen

Bij Ergotherapie Thuis werk ik als secretaresse. Ik ondersteun onze ergotherapeuten die zelf veelal onderweg zijn om onze cliënten thuis te bezoeken, te adviseren en te behandelen. Ik verwerk de cliënt/patiënt gegevens en de bijbehorende verwijzingen in de daarvoor bestemde computersystemen en heb zo nodig contact met arts (of hun assistenten). Ik behandel het e-mail- en telefoonverkeer, doe daarnaast de postverwerking en nog wat kleine voorkomende hand- en spandiensten.

Omdat de druk op de zorg zo hoog is, geeft het mij veel voldoening om onze ergotherapeuten te kunnen ontlasten zodat zij veel van hun tijd met de cliënt bezig kunnen zijn. Door mijn werkzaamheden vanuit onze vestiging in Rijswijk uit te voeren, kan ik toch een heel klein ietsepietsie bijdragen de druk op zorg te verminderen.

Wilt u contact met mij?
Dat kan op dinsdag, woensdag en vrijdagochtend van 09.00 tot 13.00 via 06 18 89 25 67 of info@ergotherapiethuis.nl